Putin's Witnesses - Documentary night at WERF5

Woensdag 13 april 2022: 19.30 – 21.30 uur : Putin’s Getuigen (2018, Letland)

Puttend uit zijn eigen filmarchief geeft gelauwerd filmmaker Vitaly Mansky een intiem verslag van een keerpunt in de recente geschiedenis van Rusland. Op 31 december 1999 droeg president Boris Jeltsin onverwacht de macht over aan zijn zelfgekozen opvolger, Vladimir Poetin. Putin’s Witnesses bestrijkt het eerste regeringsjaar van de politicus die het land terugleidde naar een Sovjet-achtig nationalisme en nu al ruim twee decennia het bewind voert. Die kennis van nu werpt een griezelige schaduw over het gefilmde materiaal.

Inleiding door Floris Akkerman (journalist)

Het Eastpackers Documentary Film Festival vindt plaats op vier woensdagavonden in Utrecht. De data zijn: 12 januari, 9 februari, 9 maart en 13 april. We tonen de beste recente documentaire uit verschillende landen en perspectieven. Elke avond begint met een inleiding en er is een kort nagesprek na afloop. De avonden vinden plaats in WERF 5 in Utrecht (Oudegracht aan de Werf 5). Je kunt een los kaartje kopen voor slechts € 5 of een passe-partout voor alle voorstellingen voor slechts € 15. Kaartjes worden uitsluitend online verkocht in de voorverkoop, zo lang er plek is. Het filmfestival wordt door Eastpackers georganiseerd in samenwerking met NGIZ-NU: het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken.

Leden van Eastpackers+ kunnen één film naar keuze gratis bekijken. Aanmelden is noodzakelijk door een mailtje te sturen naar info@eastpackers.nl.

Meld je hier aan

info@werf5.nl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram