7:30 pm - 10:00 pm

Kledingruil | Clothing Swap

Goede voornemens? No waste? No buy? No new clothes? All of the above?! Gelukkig hoef je voor een nieuwe garderobe niet per sé aanspraak te doen op je portemonnee of de kledingindustrie.. Na het succes van het vorige kledingruilfestijn is het tijd voor een nieuwe editie! Deze keer weer in WERF5 voor vrouwen, mannen én iedereen die kleren draagt. Kan je dus mooi jezelf blij maken en ook nog eens je goede voornemens waarmaken.

More Details
10:30 am - 12:30 pm

WERF5 naar de Klimaatmars

Op 10 maart is de klimaatmars in Amsterdam. Van 13:00 tot 16:00. Laten we voorafgaand aan de klimaatmars verzamelen in WERF5 en samen ontbijten/brunchen en spandoeken maken! Want dat is gezellig en demonstreren gaat beter op een goed gevulde maag. Het wordt een vega potluck, want dat is goed voor het klimaat waar we tenslotte voor strijden. Dus neem die epic vegan brownies of emmers hummus mee om te delen met je mede-demonstranten, net als een rijmwoordenwoordenboek om catchy leuzen te bedenken.

More Details
11:30 am - 2:30 pm

Vegan Potluck Brunch

DE MAANDELIJKSE VEGAN POTLUCK ZONDAGSBRUNCH IN WERF5
Na de 2e succesvolle editie besloten om het event maandelijks te organiseren, met ruimte voor samenwerking rondom een aansluitend evenement. Hier ideeën over? Hit me up!

POTLUCK
Neem wat lekkers mee om met elkaar te delen (net iets meer dan je zelf van plan bent te eten, dan hebben we lekker royaal!).
🌱 Alle gerechten graag 100% vegan 🌱

AGENDA
11:30 Inloop
12:00 Start Potluck

More Details
11:30 am - 2:30 pm

Easter Potluck Brunch (Vegan)

DE MAANDELIJKSE VEGAN POTLUCK ZONDAGSBRUNCH IN WERF5
Na de 2e succesvolle editie besloten om het event maandelijks te organiseren, met ruimte voor samenwerking rondom een aansluitend evenement. Hier ideeën over? Hit me up!

POTLUCK
Neem wat lekkers mee om met elkaar te delen (net iets meer dan je zelf van plan bent te eten, dan hebben we lekker royaal!).
🌱 Alle gerechten graag 100% vegan 🌱

AGENDA
11:30 Inloop
12:00 Start Potluck

More Details
Utrecht canal pride party at WERF5
1:00 pm - 11:00 pm

Utrecht Canal pride at WERF5

WERF5 stelt haar deuren open voor een mooi feestje tijdens de Utrecht Canal Pride. We vieren op deze dag dat iedereen zichzelf mag zijn en dat je niet op basis van je geaardheid, of welk ander kenmerk dan ook veroordeeld hoeft te worden. Wees welkom!
Voor meer info: https://www.utrechtpride.nl

More Details
2:00 pm - 5:00 pm

Kledingruil | Clothing Swap

De dagen worden korter, de nachten worden kouder. Heeft jouw garderobe ook een frisse herfstwind nodig? Heb je in je kledingkast gekeken en een tekort aan truien gedetecteerd? Vind je kerstboomgroen toch niet meer jouw kleur dit jaar? Don’t worry en don’t hurry naar de dichtstbijzijnde kledingwinkel want de kledingruil is to the rescue!

Voor een nieuwe outfit hoef je namelijk niet per sé aanspraak te doen op je portemonnee of de kledingindustrie. We gaan weer kleding ruilen bij WERF5 met vrouwen, mannen en iedereen die kleren draagt. Vanaf 2 uur ben je welkom met een tas vol kleding die je een nieuw leven gunt.

More Details
7:45 pm - 9:00 pm

Film night: Oh, My God, Documentary + Movement workshop

Yingyi Wu | Flip Bullee

“We are not fluent in each other’s native language, but…”

The film is a montage of interaction and artistic cooperation between two contrast identities at different spaces in Utrecht.

It reflects our capacities of communication beyond language barriers and provoke a more inclusive society.

Trailer: https://vimeo.com/338694417

Movement, sound and facial expression are all our communication methods.
We invite you to our second screening event at WERF5.
After 30 minutes screening, you can join the fun movement workshop with Yingyi for half a hour.

Screening: Max 50 people.
Movement workshop: Max 11 people.

Donation €5 – € 10, authentic Chinese tea will be offered.

This project is honoured to be supported by Gemeente Utrecht, HKU and Flip’s parents.

More Details
Until September 28, 2018

Docu night – The Raft

EN:
The newspapers called it the “sex raft,” but Mexican anthropologist Santiago Genovés always insisted that his experiment was only driven by a lust for science. An ambitious but altogether typical man whose interest in human conflict was galvanized by his experience as a passenger on a hijacked commercial flight, Genovés’ ordeal left him convinced that confined spaces were the ideal breeding ground to test human behavior.

NL:
Zeilend op een klein vlot genaamd ‘Acali’, beter bekend als ‘The Sex Raft’, werd in 1973 een wetenschappelijk experiment uitgevoerd. Hoe kijken de deelnemers terug op dit onderzoek naar de bron van geweld en de dynamiek van seksuele aantrekkingskracht? Voor het experiment selecteert de Mexicaanse antropoloog Santiago Genovés zorgvuldig de kandidaten die zich van over de hele wereld hebben aangemeld. Het liefst wil hij dat ze een relatie hebben en kinderen, zodat er voor hen echt iets op het spel staat. Ook kiest hij de meest aantrekkelijke deelnemers, waardoor het schip in de internationale pers al snel bekendstaat als The Sex Raft. Het resultaat is een ‘objectieve’ mix van gender, religie en nationaliteit, zodat de frictie aan boord maximaal is, voorspelt Genovés. Uiteindelijk stappen vijf mannen, waaronder Genovés, en zes vrouwen aan boord van het vlot voor een zeereis van drie maanden. Hij geeft daarbij de vrouwen de macht en de belangrijkste taken, benieuwd als hij is wat dit met de mannen zal doen. Voor het eerst in meer dan veertig jaar komen de overgebleven expeditieleden in een studio bijeen. Op een replica van het vlot halen ze hun herinneringen op aan dit ‘meest bizarre groepsexperiment aller tijden’.

More Details
Quick Access