Until September 28, 2018

Docu night – The Raft

EN:
The newspapers called it the “sex raft,” but Mexican anthropologist Santiago Genovés always insisted that his experiment was only driven by a lust for science. An ambitious but altogether typical man whose interest in human conflict was galvanized by his experience as a passenger on a hijacked commercial flight, Genovés’ ordeal left him convinced that confined spaces were the ideal breeding ground to test human behavior.

NL:
Zeilend op een klein vlot genaamd ‘Acali’, beter bekend als ‘The Sex Raft’, werd in 1973 een wetenschappelijk experiment uitgevoerd. Hoe kijken de deelnemers terug op dit onderzoek naar de bron van geweld en de dynamiek van seksuele aantrekkingskracht? Voor het experiment selecteert de Mexicaanse antropoloog Santiago Genovés zorgvuldig de kandidaten die zich van over de hele wereld hebben aangemeld. Het liefst wil hij dat ze een relatie hebben en kinderen, zodat er voor hen echt iets op het spel staat. Ook kiest hij de meest aantrekkelijke deelnemers, waardoor het schip in de internationale pers al snel bekendstaat als The Sex Raft. Het resultaat is een ‘objectieve’ mix van gender, religie en nationaliteit, zodat de frictie aan boord maximaal is, voorspelt Genovés. Uiteindelijk stappen vijf mannen, waaronder Genovés, en zes vrouwen aan boord van het vlot voor een zeereis van drie maanden. Hij geeft daarbij de vrouwen de macht en de belangrijkste taken, benieuwd als hij is wat dit met de mannen zal doen. Voor het eerst in meer dan veertig jaar komen de overgebleven expeditieleden in een studio bijeen. Op een replica van het vlot halen ze hun herinneringen op aan dit ‘meest bizarre groepsexperiment aller tijden’.

More Details
8:00 pm - 10:00 pm

Docu Avond : Winter on Fire

We kijken legendarische documentaire over recente ontwikkelingen in Oekraïne. Inmiddels naar de achtergrond verschoven, maar nog altijd (helaas) actueel. Goed om op de hoogte te zijn en fascinerend om te zien.

Michiel Driebergen zal deze avond voorzien van een korte inleiding. Hij is Oekraïne-correspondent en kan ons dus alles vertellen. Benieuwd geworden? Check: https://www.michieldriebergen.nl/

Gratis entree.

More Details
8:00 pm - 10:00 pm

Docu Avond : Putin’s getuigen

NGIZ Club Clingendael organiseert: Club Cinema.

HEUH!? WAT? Gewoon een groepje vrijwilligers die een Werfkelder afhuurt om een toffe docu te tonen. Interessante docu, actueel thema, goede spreker, gratis bier. Wat wil een mens nog meer?

Na de film hebben we een informele discussie onder leider van Jos Hummelen, onze voorzitter. Maar je kunt ‘m ook voor die tijd tussenuit knijpen.

More Details
Quick Access