Iedere dinsdagavond organiseert Inward Meditatie een meditatiegroep waarbij mindfulness en metta meditatie op het programma staat. Iedereen is welkom om mee te doen. We beginnen om acht uur en zijn om half tien weer klaar. Achteraf kun je blijven voor een korte lezing over de rol van mindfulness in het dagelijks leven, en eventueel wat napraten met een kop thee als je dat wilt.

De meditatie zelf duurt 45 minuten en volgt het volgende programma.

In het algemeen beginnen we met het richten van de aandacht. Dat gebeurt meestal op de ademhaling of een metta onderwerp. Dit versterkt de flow van de geest, oriënteert haar op harmonie en kan leiden tot een fijne, aanwezige staat van zijn.

Vervolgens laten we de aandacht los om choiceless awareness, of “mindfulness van je hele ervaring” te beoefenen. Door alle ervaringen van je zintuigen en je geest simpelweg te laten bestaan zonder er iets aan toe te voegen kom je op den duur tot de ontdekking dat je steeds meer keuze ervaart in je dagelijks leven over hoe je met de onderdelen van je ervaring kunt omgaan.

Je kunt – zeker in als beginner – regelmatig heen en weer pendelen tussen gerichte aandacht en ontspannen gewaarzijn. Dit wordt expliciet aangemoedigd omdat je op deze manier een goed begrip opbouwt van de manier waarop je geest zich standaard gedraagt. Je kunt dan bijvoorbeeld leren hoe je vaardig om kunt gaan met deze neigingen.

Er is tevens de mogelijkheid om specifiek aanwezig te zijn bij datgene dat waarneemt, en om dat onderdeel verder te verkennen. Dit brengt je in contact met dat deel van jezelf dat niet verandert als gevolg van ervaring – en waaruit liefde, schoonheid en vreugde voortkomen.

De meditaties worden begeleid, tenzij iedereen liever in stilte zit. Meditatiekussens en fleece dekens zijn aanwezig. Het is ook mogelijk om op een stoel te zitten, om liggend aan de meditaties deel te nemen en om staande meditatie te doen.

mindfulness met u-pas utrechtSinds januari 2019 worden de meditaties op dinsdagavond verzorgd op basis van donatie. Dat wil zeggen dat de meditaties, gebruik van de ruimte, materialen en de thee worden gedoneerd door Inward. Je kunt zelf ook iets doneren als je wilt. Voorheen kostten deze meditatieavonden € 10 per persoon. Dat is een aardige richtlijn om te hanteren. Je kunt ook de U-pas gebruiken.

Every Tuesday night, Inward Meditation hosts an open meditation group. We practice mindfulness meditation and metta. The evening starts at eight and finishes around nine thirty. After the meditation, you can stay and enjoy a cup of tea, and a talk on various facets of mindfulness practice.

Click here for more information

Volgende meetings:

  • 25 mei 2019 – 20:00
  • 4 juni 2019 – 20:00
  • 11 juni 2019 – 20:00
  • 18 juni 2019 – 20:00
  • 24 juni 2019 – 20:00
  • 2 juli 2019 – 20:00
  • 9 juli 2019 – 20:00
  • 16 juli 2019 – 20:00
  • 23 juli 2019 – 20:00
  • 30 juli 2019 – 20:00
Share