De dagen worden korter, de nachten worden kouder. Heeft jouw garderobe ook een frisse herfstwind nodig? Heb je in je kledingkast gekeken en een tekort aan truien gedetecteerd? Vind je kerstboomgroen toch niet meer jouw kleur dit jaar? Don’t worry en don’t hurry naar de dichtstbijzijnde kledingwinkel want de kledingruil is to the rescue!

Voor een nieuwe outfit hoef je namelijk niet per sé aanspraak te doen op je portemonnee of de kledingindustrie. We gaan weer kleding ruilen bij WERF5 met vrouwen, mannen en iedereen die kleren draagt. Vanaf 2 uur ben je welkom met een tas vol kleding die je een nieuw leven gunt.

De kledingruil valt binnen een van de kernwaarden van WERF5: Ontmoeting, Co-creatie, Persoonlijke ontwikkeling en Maatschappelijke relevantie. Om deze reden stelt het WERF5 collectief haar ruimte op donatie basis beschikbaar. Om de kosten te dekken en dit evenement te kunnen blijven hosten wordt een financiële bijdrage enorm gewaardeerd en is er een donatiepot aanwezig. WERF5 heeft een beperkte capaciteit, het kan dus helaas voorkomen dat de werfkelder te vol is en niet iedereen tegelijk naar binnen kan.

_________________
Hoe werkt het?
-Neem een tas met kleding, accessoires, tassen, schoenen en zonnebrillen mee, die je toch nooit meer draagt en liggen te verstoffen achter in je kast. Uit ervaring weten we dat make-up en ondergoed niet heel gewild zijn dus laat deze liever thuis.
-Check even of er geen hardnekkige rode wijnvlekken of gaten in je kleding te vinden zijn.
-Bij de WERF wordt alles door ons op categorie gesorteerd en belandt op stapels. (bulten! heuvels! bergen! THINK BIG)
– Het ruilen kan beginnen, je mag zoveel mee naar huis nemen als je dragen kan, maar denk ook een beetje aan je medemens.
-De kleding die overblijft wordt gedoneerd aan het Leger des Heils.

Share

Comments

Leave a reply